U bent hier: Home » Massages » Aanbod Massages

Indische massage

De Indische massage is zeer oud, het is een haast intuïtieve massage (5000 jaar oud).
De Indische massage is een heel zachte, ontspannende massage die gebruik maakt van verschillende massagetechnieken en die inwerkt op de spieren, het bindweefsel, de gewrichten en het lymfesysteem.
Het is een ontspannende en tegelijk verkwikkende massage. Ze geeft ontspanning, verjonging, levenskracht en energie, kan pijn verminderen en zorgt voor een grotere weerstand.
De massage gebeurt met aangepaste, natuurlijke, warme oliën.
Deze massage ontspant het lichaam en vooral het zenuwstelsel zeer diep zodat een lichamelijk en psychisch evenwicht wordt bekomen.

Zweedse massage

De Zweedse massage is een massagevorm waarbij verschillende massagetechnieken geïntegreerd worden. Er wordt gewerkt op spieren, onderliggend bindweefsel, botten en gewrichten. De volledige spier van oorsprong tot aanhechting wordt behandeld. De spieren worden zowel aan de oppervlakte en als in de diepte gemasseerd zodat de doorbloeding in de spieren gestimuleerd wordt waardoor de toevoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen verbetert. Het algemene welbevinden verhoogt door de vergrote bewegingsvrijheid van spieren en gewrichten en het ontspannend effect van de massage.
Er wordt gemasseerd met warme olie.
Er wordt gebruik gemaakt van
· effleurages (lange glijdende, strijkende bewegingen),
· petrissages (kneden van de spieren met kneden, wringen, rollen van de huid, oppakken en knijpen van de huid),
· frictie (drukken op myogelosen),
· tapotages (klopbewegingen),
· stretchings,
· vibraties en schuddingen.
Een Zweedse massage kan als deelmassage (bv. rug en schoudermassage, beenmassage, …) of als volledige lichaamsmassage uitgevoerd worden.

Anti-Stressmassage

Een anti-stressmassage masseert grondig die lichaamszones die extra gevoelig zijn voor stress en spierspanningen. Het hoofd, de nek, de hals en de volledige schoudergordel worden diepgaand gemasseerd zodat een diepe ontspanning en relaxatie optreedt.
Op de rugzijde wordt grondig en diepgaand gemasseerd op de rug, de schouders, de bovenarmen en de nek. Op de buikzijde wordt de schoudergordel, de nek, het gezicht en het hoofd gemasseerd.
De anti-stressmassage werkt diepgaand ontspannend en is een deugd om te ondergaan.

Vlindermassage

De vlinder- of lemniscaatmassage is een zeer eenvoudige massagevorm, een vederlichte massage met warme olie op de rug. Eenzelfde beweging wordt eindeloos herhaald. De zachte toets en het repetitieve karakter zorgen voor een diepe ontspanning. Haar kracht ligt in haar zachtheid en haar repetitieve karakter. De beweging langs de ruggengraat omhoog wordt afgewerkt door langs de blaasmeridiaan naar beneden te glijden. Door de ruggengraat lopen grote zenuwbanen, beschermd door de wervels. Vanuit deze banen zijn er vertakkingen door het hele lichaam. Door de massage wordt elk deel van het lichaam bereikt en via de vele reflexpunten die op de rug zitten, werkt deze massage tot diep in de organen door. Bij de massage wordt ook de blaasmeridiaan gestimuleerd. Deze zorgt voor het loslaten van oude herinneringen, zodat er plaats komt voor het nieuwe.
De lemniscaatbeweging heeft een grote energetische kracht. Door het repetitieve karakter kan het denken stilvallen en krijg je een soort meditatieve massage.

Stoelmassage

Een stoelmassage wordt zittend op een speciale massagestoel uitgevoerd. De massage wordt op de kleren gegeven en er wordt geen olie gebruikt.
De afwisselend zachte en stevige grepen pakken het hoofd, de bovenrug, de onderrug, de armen en handen en het hele nek- en schoudergebied grondig aan.
Het is een verkwikkende, helende massage die vastgezette spanningen en spieren losmaakt. Veel mensen hebben last van gespannen spieren, vooral op de schouders, nek en rug. Op lange termijn kan dit leiden tot pijn, vermoeidheid, stijfheid en doorbloedingsstoornissen.
Doordat de stoelmassage de spanning aanpakt en tegelijk de bloedcirculatie bevordert, is het een effectief middel om deze (stress)symptomen te bestrijden. Door Stoelmassage dat de circulatie in het gehele lichaam wordt bevorderd, worden afvalstoffen beter en sneller afgevoerd en bloed, lymfe en energie kunnen weer goed doorstromen waardoor het immuunsysteem versterkt wordt.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een ontspannende en tegelijk stimulerende massage van de zwangere vrouw.
Door de sterke verbondenheid tussen de zwangere vrouw en haar baby, geniet de baby mee van de relaxerende massage.
De massage wordt gegeven met warme olie op de blote huid, slipje en beha mogen aangehouden worden, niet-gemasseerde lichaamsdelen worden met grote handdoeken bedekt.
De massage kan op een massagetafel, waarbij de zwangere vrouw op één zijkant ligt, overal voldoende ondersteund door kussens, ideaal voor een relaxerende volledige lichaamsmassage van de tenen tot het hoofd. Op deze manier worden de 2 lichaamshelften gemasseerd.
De massage kan ook op een massagestoel waarbij vooral goed kan doorgewerkt worden op de rug, de nek en de schouders.

Het effect op fysiek gebied
* Bevordert de bloedcirculatie en de bloeddoorstroming
* Bevordert de afvoer van afvalstoffen
* Vermindert gezwollen ledematen als handen, benen, voeten
* Verlicht zwangerschapskwalen en –kwaaltjes (kuitkrampen, gezwollen enkels, hoofdpijn, …) door een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
* Versterkt het immuunsysteem

Op emotioneel gebied
* Stimuleert de aanmaak van endorfines dat een gelukzalig effect geeft
* Stimuleert de aanmaak van oxytocine, een hormoon dat de moeder aanzet tot zorg en moederliefde
* Brengt emoties meer in evenwicht en geeft emotionele ondersteuning
* Ervaren van verzorgende aanraking
* Draait de aandacht naar binnen, de vrouw wordt zich bewuster van haar eigen lichaam en maakt contact met het baby’tje dat in haar buik groeit
* Geeft betere slaap

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen