Psychozone Harmonisering

Psychozone Harmonisering is een zachte ondersteunende techniek voor psychische en emotionele stoornissen (allerlei verslavingen, depressie, burn out, stress, onzekerheid, uitputting, concentratiegebrek, contactmoeilijkheden, angst, hyperventilatie, menopauze, ...). Het is een combinatie van reflexologie en acupressuur.

De techniek, ontwikkeld door een Chinese arts, brengt diepe ontspanning zodat regeneratie mogelijk is.
De ervaring leert dat de techniek efficiënt is.

Een volledige sessie duurt een uur en combineert
• reflexzones en energiebanen op de voeten
• drukpunten op de handen en/of het lichaam
• harmonisatiepunten aan de vingertoppen om de massage af te ronden

De client kan zelf dagelijks specifieke drukpunten bewerken en krijgt daarmee verantwoordelijkheid in zijn eigen herstel.

Om effect te sorteren is het aangeraden een aantal sessies te volgen : in het begin 1 maal per week, dan om de 2 weken, om dan af te bouwen.
De sessies gebeuren in overleg met en met goedkeuring van de cliënt.

Psychozone harmonisering is geen vervanging voor een reguliere medische of psychologische behandeling en kan op zichzelf of ter ondersteuning van een reguliere medische behandeling gedaan worden; psychozone harmonisering is niet geschikt voor psychiatrische aandoeningen en pathologieën.

Brazilian Toe Balance

De Brazilian Toe Massage is een uiterst zachte greep op de teentoppen van de voeten. Het is een drukpuntgreep die op een heel zachte manier diep doorwerkt op het energetisch systeem van het lichaam en zo heling brengt. De techniek wordt ook omschreven als “acupunctuur maar zonder naalden”. De techniek is vergelijkbaar met acupunctuur omdat hij een teveel aan energie die zich heeft opgestapeld in organen laat wegvloeien, door energiestagnatie te laten stromen waar nodig en door energie te brengen waar tekorten zijn.

Het is een uiterst zachte, holistische techniek die lichaam, geest en denken uitbalanceert. De greep werkt heel diep regulerend en relaxerend in het lichaam.

De Brazilian Toe Balance werkt vooral emotioneel, spiritueel en mentaal. Hij is effectief in het bestrijden van spanning en stress en brengt zelfs hyperactieve mensen tot rust. Het verlicht angsten, vermindert pijnen en hoofdpijn, verbetert slaapproblemen. Sommige mensen vallen in slaap tijdens een behandeling omdat het zo diep relaxeert.

De Brazilian Toe Balance kan eenmalig tijdens een behandeling reflexologie ingelast worden.

Lymfedrainage

De lymfen zorgen in ons lichaam voor afvoer van afvalstoffen en als onderdeel van het immuunsysteem voor de verdediging van ons lichaam. Het lymfesysteem moet goed werken om deze 2 functies te vervullen.

Een lymfedrainage gebeurt op de reflexzones van de lymfen op de onderbenen en de voeten. De lymfedrainage is een heel zachte en oppervlakkige massage op deze zones. Door haar zachtheid en repetitief karakter is deze massage erg rustgevend en ontspannend.

Op fysiek vlak is de lymfedrainage uiterst effectief bij oedeem; niet alleen op de benen en voeten, maar ook op oedeem dat zich elders vormt (armen, hals en gezicht). Omdat het lymfesysteem ook betrekking heeft op het laten stromen van emoties, kan de techniek toegepast worden bij vastzittende en geblokkeerde emoties, de lymfedrainage brengt ook op emotioneel en mentaal vlak een betere doortstroming.

Een lymfedranage kan eenmalig toegepast worden of in een reeks om effectief langdurig oedeem tegen te gaan.
Bij zwangerschapsreflexologie wordt de lymfedrainage regelmatig uitgevoerd.

Hormonale uitbalancering

Hormonale klieren besturen samen met het zenuwstelsel het lichaam. Ze zijn uiterst belangrijk voor een goed functioneren op allerlei vlakken (fysiek - psychisch - emotioneel - mentaal) en om evenicht in het volledige lichaamssysteem te bewaren.

De hormonale uitbalancering is een uiterst zachte techniek, de zones van de klieren worden met elkaar gelinkt zodat energie kan beginnen stromen waardoor blokkades verdwijnen, tekorten kunnen aangevuld worden, te veel kan gedraineerd worden.

Alle hormonale klieren worden in de uitbalancering betrokken : de hypothalamus, de hypofyse, de epifyse, de schildklier, de thymus, de bijnieren, de alvleesklier (pancreas) en de geslachtsklieren (eierstokken en testes).

Omdat hormonale klieren betrekking hebben op veel diepere dimensies (chakra's en andere systemen) wordt ook daar evenwicht en rust gecreëerd.

Deze uitbalancering is standaard bij zwangerschapsreflexologie, maar kan bij iedere reflexologiessessie uitgevoerd worden.

SBT - Sarafijn Basis Techniek

De Sarafijn Basis Techniek is een uiterst zachte, repetitieve dynamische aanraking op de voeten die inwerkt op het centrale energetische kanaal en alle chakra's om blokkades op verschillende niveaus weg te werken.

Zo is het mogelijk om op een andere manier in contact te komen met jezelf, inzichten te krijgen en via bewustzijnslagen naar een dieper potentieel te evolueren.

Energetische systemen - meridianen en chakra's

Volgens de OTCG (Oude Traditionele Chinese Geneeskunde) bestaat de mens uit energie. Hij is verbonden met de natuur en de energieën om hem heen. Er is een constante uitwisseling tussen de inwendige en de uitwendige energie, het innerlijke bewustzijn en het uiterlijke bewustziijn. Een vlot stromende goede energie geeft gezondheid; blokkades, stagnatie een te kort of te veel aan energie geeft ziekte.

In het lichaam zijn er energiecentra en stroomt de energie door energiebanen. Op deze centra en banen kan gewerkt worden om het hele systeem in harmonie te brengen via meridianen en chakra's.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen