Reflexologie is mogelijk in verschillende fases van zwanger worden (preconceptie), tijdens de zwangerschap en na de bevalling (postnataal).
In iedere fase werkt reflexologie ondersteunend.

° Reflexologie pre-conceptie : bij menstruatieproblemen en bij kinderwens om het lichaam te ontspannen, hormonaal in evenwicht te brengen en optimaal voor te bereiden op conceptie
° Reflexologie tijdens de zwangerschap : zowel ontspannend als ondersteunend, vermindering van kwalen, hormonale uitbalancering, lymfedrainage
° Reflexologie postnataal : om het lichaam te helpen 'ontzwangeren', hormonale ondersteuning, lymfedrainage

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een heel mooie en zachte methode om ondersteuning te geven tijdens de zwangerschap.
Tijdens een zwangerschap is er constant beweging en verandering in het lichaam van de vrouw wat gevolgen heeft op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Voetreflexologie heeft hier heel wat te bieden.

Zwangerschapsreflexologie werkt net, als de algemene voetreflexologie, op de reflexzones van de voeten.
(Uitleg zie Voetreflexologie)

Tijdens de zwangerschap kan er specifiek gewerkt worden op die zones die belangrijk zijn bij een zwangerschap.
- De hormoonhuishouding verandert voortdurend : van in het begin van de zwangerschap tot erna bij het ‘ontzwangeren’ worden de endocriene klieren uitgebalanceerd.
- Naarmate de zwangerschap vordert komt er een zwaardere belasting op de beender- en spierstelsels. Ook hier kan reflexologie ondersteuning geven door het ontspannen en openen van het bekken, ontspannen van de ruggengraat, ontspannen van belaste spieren.
- Zwangerschapskwalen en –kwaaltjes kunnen behandeld worden : misselijkheid, spijsverteringsklachten, vochtophoping, bekkeninstabiliteit, …

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; iedere fysieke verandering geeft psychologische reacties : tijdens een zwangerschap kunnen de emoties snel veranderen met de bekende ‘Mood Swings’ tot gevolg. Reflexologie kan ook hier kalmeren en uitbalanceren.

Zwangerschapsreflexologie heeft algemeen een sterk kalmerende en harmoniserende werking, niet alleen op de moeder, maar zeker ook op het baby’tje dat groeit in de buik.

Het mooie van zwangerschapsreflexologie is dat de moeder zichzelf een moment van rust en van verzorging schenkt om daar samen met haar baby van te genieten. En de baby .... die geniet mee en manifesteert zich soms heel duidelijk tijdens een sessie, energetisch of fysiek.

Zwangerschapsreflexologie is volledig veilig als ze uitgevoerd wordt door een opgeleide, gecertificeerde zwangerschapsreflexoloog.

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en je de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles toestaan" te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer gedetailleerde instellingen