U bent hier: Home » Qigong

Qigong

Grondlegger

Zhi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ontwikkeld in de jaren ‘80 door dokter Pang Ming (1940). Hij studeerde Chinese en Westerse geneeskunde, is grootmeester in Tai Chi en Qigong en heeft hiervan de bewegingen teruggebracht tot de essentie.
Hij vereenvoudigde de bewegingen, voegde er visualisaties en affirmaties aan toe, en ‘behandelde’ daarmee in het medicijnloze Huaxia Zhineng Centrum, in totaal zo’n 200.000 mensen. Ongeveer 95 procent genas of boekte aanzienlijke resultaten.
De Chinese overheid heeft Zhi Neng Qigong daarom officieel erkend als de meest helende vorm van de 11 onderzochte medische vormen van Qigong.

Zhi Neng Qigong bij Xanthé

In 2009 volgde ik de lessenreeks Level 1. Ik was direct verkocht voor deze Chinese vorm van bewustwording van en spelen met energie. Ik herhaalde nog eens de lessen reeks Level 1 in 2010.
Daarna volgde ik de instructors opleidingen en behaalde het certificaat van Instructor Level 1 in juni 2014 en Level 2 in januari 2017.

In 2016 volgde ik een 3-weken training in China en Tibet bij de gerenommeerde Chinese teachers Wei Qi Feng en Tao Qing Yu ... een opmerkelijke reis en onderdompeling in de Chinese en Tibetaanse tradities; ik ervoer 'aan den lijve' het genezende effect van Chi Neng Qigong.

In april 2018 volgde ik de 3-daagse training in Vught (Nederland) bij teacher Xie CHuan.

In april 2019 volgde ik de 4-daagse training in Vught (Nederland) bij teacher Xie CHuan.

Bij Xanthé kan je kennismaken met en je verdiepen in Zhi Neng Qigong via lessen en workshops. Ook op aanvraag en in onderling overleg.

Meer info ? zie agenda Chi Neng Qigong.